نوزده روش برای عکاسی پرتره – قسمت اول

1) پرسپکتیو خود را تغییر دهید.

بیشتر تصاویر پرتره با قرار دادن دوربین در ارتفاع چشم سوژه یا حوالی آن گرفته شده اند. اگرچه این کار منطقی است، تغییر کامل زاویه عکس برداری می تواند به پرتره شما ویژگی های شگفت انگیزی اضافه کند.

نوزده روش برای عکاسی پرتره - قسمت اول

 

بایستید و از بالا از سوژه عکس بگیرید، یا تا جای ممکن به زمین نزدیک شوید و به سمت بالا عکس بردارید. در هر صورت شما می توانید سوژه خود را از زاویه ای ببینید که الزاما ایجاد جذابیت خواهد کرد.

 

نوزده روش برای عکاسی پرتره - قسمت اول

 

2) با تماس چشمی بازی کنید

شگفت انگیز است که جهت چشمان سوژه شما تا چه حد می تواند بر عکس تاثیرگذار باشد. در اکثر پرتره ها، سوژه به لنز نگاه می کند که می تواند یک حس ارتباط حقیقی بین سوژه و کسانی که به تصویر نگاه می کنند، ایجاد نماید. اما حالت های دیگری هم وجود دارند که می توان آنها را امتحان کرد:

الف) نگاه به خارج از دوربین: واداشتن سوژه به توجه به چیزی نادیدنی و خارج از میدان دید دوربین

این کار می تواند احساسی از صداقت و طبیعی بودن در عکس ایجاد کند و نیز قدری رمز و راز و جذابیت به تصویر بیفزاید، زیرا مخاطب با دیدن آن از خود می پرسد که سوژه به چه چیزی نگاه می کرده است. این حس رازآلود به ویژه هنگامی که چهره سوژه بیانگر احساسی باشد، تقویت می شود. بیننده می خواهد بداند که مثلا او به چه می خندد یا چرا شگفت زده به نظر می رسد. فقط توجه داشته باشید که وقتی سوژه به خارج از فریم نگاه می کند، این کار نگاه بیننده تصویر را نیز به سمت لبه عکس   می کشد و توجه آنها را از نقطه مورد نظر شما در عکس یعنی خود سوژه، دور می کند.

نوزده روش برای عکاسی پرتره - قسمت اول

 

ب) نگاه به چیزی درون قاب تصویر : در مقابل روش قبلی، شما می توانید از سوژه بخواهید به چیزی یا کسی درون فریم نگاه کند. کودکی که به یک توپ نگاه می کند، زنی که به نوزادش نگاه می کند، مردی که با نگاهی گرسنه به یک بشقاب بزرگ پاستا نگاه می کند… . هنگامی که سوژه به چیزی در داخل قاب تصویر نگاه می کند، شما یک نقطه توجه دوم در تصویر ایجاد کرده و نوعی ارتباط بین آن و سوژه اصلی خود برقرار می کنید. این کار همچنین به ایجاد یک داستان در تصویر شما کمک می کند.

نوزده روش برای عکاسی پرتره - قسمت اول

 

3) قوانین ترکیب بندی را درهم بشکنید

قوانین زیادی درباره ترکیب بندی وجود دارند که من همیشه احساسی توامان از عشق و نفرت نسبت به آنها داشته ام. نظریه من این است که هرچند یادگیری و به کار بردن این قوانین مفید است، یک فایده دیگر این قوانین هم این است که با دانستنشان می توانیم آنها را به عمد در هم بشکنیم، زیرا این کار می تواند به نتایج چشمگیری منجر شود.

قانون یک سوم ها  یکی از قوانینی است که شکستن آن می تواند موثر باشد. قرار دادن سوژه در یک مرکز خالی و مرده ممکن است گاهی اوقات تصویر قدرتمندی ایجاد کند. همین طور جایگذاری سوژه دقیقا در لبه عکس به شکلی خلاقانه، گاهی به ایجاد تصاویر جالبی می انجامد.

نوزده روش برای عکاسی پرتره - قسمت اول

 

قانون دیگری که اغلب در عکاسی پرتره از آن صحبت می کنیم، این است که باید به سوژه فضایی داده شود که به آن نگاه کند، این قانون ممکن است واقعا خوب عمل کند، اما دوباره می گویم که گاهی اوقات قوانین ایجاد شده اند تا شکسته شوند.

نوزده روش برای عکاسی پرتره - قسمت اول

 

4) نورپردازی های مختلف را آزمایش کنید

یکی از عناصر اتفاقی دیگری که می توانید به پرتره خود اضافه کنید، نحوه نورپردازی آن است. فرصت های تقریبا نا محدودی در نحوه استفاده از نور در پرتره  وجود دارد.

نوزده روش برای عکاسی پرتره - قسمت اول

 

نورپردازی جانبی می تواند به عکس حال و هوای خاصی بدهد و نورپردازی پس زمینه و ایجاد تصویر ضد نور از سوژه برای پنهان کردن بعضی ویژگی های آن، می تواند تاثیر قدرتمندی داشته باشد.

نوزده روش برای عکاسی پرتره - قسمت اول

 

5) عکس های صادقانه و طبیعی بگیرید

گاهی اوقات عکس هایی که سوژه در آنها ژست می گیرد، به نوعی  مصنوعی به نظر می رسند. بعضی مردم در حالت های ژست در عکس خوب نمی افتند، بنابراین تغییر به رویکرد عکاسی صادقانه می تواند در این مورد موثر باشد.

از سوژه خود  در سر کار، هنگام بودن با خانواده یا در حال انجام کاری که دوست دارد عکس بگیرید. این کار باعث می شود آنها احساس راحتی بیشتری کنند و شما در نهایت تعدادی عکس خاص خواهید داشت که سوژه شما در آنها به طور طبیعی به شرایطی که در آن قرار دارد واکنش نشان می دهند.

ممکن است حتی از لنز زوم بلندتری استفاده کرده و به کمک آن بتوانید از منطقه زوم فوری سوژه خود خارج شوید و شبیه یک پاپاراتزی از او عکس بگیرید.

من دریافته ام که این روش به ویژه هنگام عکس برداری از کودکان بسیار مفید است.

نوزده روش برای عکاسی پرتره - قسمت اول

 

[divider]

دانلود مجموعه فیلم آموزش عکاسی – رتوش چهره

دانلود مجموعه فیلم آموزش عکاسی - رتوش چهره

[divider]

6) یک عنصر عمودی (prop) به عکس اضافه کنید

یک عنصر عمودی از هر نوع به تصویر اضافه کرده و با این کار یک نقطه جذاب دیگر در تصویر ایجاد کنید. این می تواند موجب بهتر شدن عکس شما بشود.

بله، این خطر وجود دارد که توجه بیننده بیش از حد از سوژه اصلی به سمت عنصر جدید منحرف شود. اما این امکان هم وجود دارد که حس مکان و داستانی بودن به عکس اضافه شده و آن را در مسیر جدیدی قرار دهد. با این کار به فردی که از او عکس می گیرید یک لایه عمق اضافی داده می شود که در غیر این صورت فاقد آن می بود.

نوزده روش برای عکاسی پرتره - قسمت اول

 

7) بر یکی از قسمت های بدن فوکوس کنید، کلوزآپ بگیرید

یک لنز با فاصله کانونی زیاد به دوربین خود متصل کنید، یا به قدری نزدیک بروید که بتوانید فقط از بخشی از سوژه عکس بگیرید. عکاسی از دستها، چشمها، دهان و حتی فقط از پایین بدن، می تواند تصورات زیادی در ذهن بیننده عکس ایجاد کند.

گاهی اوقات آنچه بیرون عکس است، چیزهای بیشتری برای گفتن دارد، تا آنچه در قاب تصویر جای گرفته است.

نوزده روش برای عکاسی پرتره - قسمت اول

 

8) در بخشی از سوژه خود ایجاد ابهام کنید

شکل متفاوت ایده زوم روی بخشی از بدن، مبهم کردن بخش هایی از صورت یا بدن سوژه است. شما می توانید این کار را با تار کردن لباس، اشیا، دست ها یا حتی با قرار دادن بخشی از سوژه در خارج از فریم انجام دهید.

این کار به این معنی است که شما بخشی از ماجرا را به تخیل بیننده عکس واگذار می کنید، اما علاوه بر آن، توجه او را به بخش هایی از سوژه که می خواهید بر آن متمرکز شوند، جلب می نمایید.

نوزده روش برای عکاسی پرتره - قسمت اول

 

9) به صورت سری عکس بگیرید.

دوربین خود را در حالت پشت سر هم (burst) یا تصویر برداری پیوسته (continuous shooting) قرار دهید تا بتوانید در هر مرتبه بیش از یک عکس بردارید.

با این روش شما به جای یک تصویر ثابت، یک مجموعه عکس ایجاد کرده اید که می توانند با هم ارائه شوند.

این تکنیک به ویژه هنگام عکس برداری از کودکان یا در حقیقت، هر سوژه فعالی که پی در پی موقعیت یا ژست خود را تغییر می دهد، بسیار به کار خواهد آمد.

نوزده روش برای عکاسی پرتره - قسمت اول

شما میتوانید ادامه مقاله را در نوزده روش برای عکاسی پرتره-قسمت دوم مشاهده کنید…


تهیه و ترجمه

شهرزاد رحمانی

منبع مقاله:

www.digital-photography-school.com

این مقاله را برای علاقه مندان به عکاسی به اشتراک بگذارید

۱ پاسخ به "نوزده روش برای عکاسی پرتره - قسمت اول"

ارسال یک پیغام

ساماندهی

logo-samandehi

درباره ما

موسسه مهرآنا تصویر ویرا | عکاسی دات نت |  با مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران دارنده مجوز نشر آنلاین می باشد.
 اطلاعات تماس  

تلفن عکاسی دات نت تهران-35متر قیطریه- خیابان روشنایی- کوچه بهرام شمالی- بن بست شقایق- پلاک1- واحد4

021-88223214     info@akasi.net

به روز باشید

  تلگرام عکاسی دات نت
اینستاگرام عکاسی دات نت