
نوردهی موضعی در عکاسی
وقتی از یک سوژه عکاسی می کنید که اکثر تصویر به جز سوژه تیره است. این سبک نوردهی زمانی عملی می شود که تنظیمات درست روی دوربینتان داشته باشید.
چگونه نوردهی موضعی کنیم؟
اول از همه شما به کمترین نور روز و طبیعتی احتیاج دارید، فقط به خاطر این که کارتان راحت تر بشود، در تصویر زیر تنظیمات دوربین روی حالت Program می باشد، همان طور که مشاهده می کنید، دوربین فکر می کند که این نوردهی درست است و این تصویر را برای ما مثبت میکند تصویر زیر با سرعت شاتر ۶۰/۱ ثانیه در دیافراگم F14 و با ISO 250 به همراه فلاش ثبت شده است.
تصویر زیر دقیقاً در همان مکان و با همان مقدار نور می باشد؛ فرق این که من تنظیمات دوربین را در حالت MANUAL قرار دادم.
اول از همه فلاش دوربین را خاموش کردم. بعد من فلاش خارجی ام را با دوربین هماهنگ کردم، سرعت شاتر را روی ۱۰۰۰/۱ و دیافراگم را روی F/8 و ISO را همان نگه داشتم و عکاسی کردم به دلیل این که نور فلاش قوی و مستقیم است فقط نور آن ثبت شد و مابقی تصویر تیره ماند.
اگر بتوانید شرایط نوری را به گونه ای تنظیم کنید که نورهای موجود ثبت نشوند و فقط یک منبع نوری قوی مثل فلاش یا نوری قوی تر که با سرعت بالای شاتر ثبت شود، می توانید به این سبک از نوردهی برسید.
باید در نظر داشته باشید که سوژه تان از پس زمینه فاصله داشته باشد تا فقط چهره سوژه روشن بشود.
من خودم علاقه زیادی به این سبک نورپردازی دارم و سعی کردم تا در شرایط مختلف نوری آن را تجربه کنم، در تصویر زیر من تنظیمات و تجهیزاتی که در متن بالا توضیح دادم را استفاده کردم با فرق این که سرعت شاتر و دیافراگم را به گونه ای تنظیم کردم که نور از پس زمینه هم وارد کادر شود.
یکی از پرکاربردترین جاهایی که از این سبک می توانید استفاده کنید، کنسرت ها می باشد که نیازی به فلاش خارجی یا تجهیزات جانبی خاصی نیست. فقط و فقط تنظیمات درست دوربین را نیاز دارید.
تهیه و ترجمه برای سایت عکاسی دات نت
منبع مقاله:
www.digital-photography-school.com
این مقاله را برای علاقه مندان به عکاسی به اشتراک بگذارید
۰ پاسخ به "نوردهی موضعی در عکاسی چیست؟"