نقطه فوکوس در عکاسی منظره کجا باید باشد

هنگام گرفتن یک عکس منظره عادی، روش معمول این است که تلاش کنیم تا جای ممکن، بخش اعظم تصویر در فوکوس قرار بگیرد.

این به این معنی است که دیافراگم کوچکی انتخاب کنیم (به خاطر داشته باشید که هر چه عدد دیافراگم بزرگتر باشد، دیافراگم واقعی کوچکتر است.) تا اطمینان حاصل شود که در نهایت، عمق میدان زیادی خواهید داشت. این باعث می شود مطمئن شوید که هم بخش های نزدیک و هم بخش های دور تصویر این شانس را دارند که تا حدودی در فوکوس قرار بگیرند.

اما وافعا در کدام قسمت عکس باید فوکوس کرد؟

گمان می کنم که اکثر کسانی که دوربین عکاسی دیجیتال دارند، نقطه فوکوس در عکاسی منظره را در وسط عکس یا حتی بر روی افق قرار می دهند. با این حال شاید اینها بهترین مکان برای فوکوس نباشند.

این هفته با یک عکاس منظره صحبت می کردم که این توصیه را با من در میان گذاشت:

در یک سوم پایین تصویر فوکوس کنید.

نقطه فوکوس در عکاسی منظره کجا باید باشد

بسیار خوب، من مطمئن نیستم که اساسا “خط سوم” یک کلمه یا اصطلاح واقعی باشد، اما منظور آن عکاس این بود که نقطه ای که به شما کمک می کند بیشترین بخش تصویر خود را در فوکوس قرار دهید، نقطه ای در حوالی خط یک سوم تصویر از پایین است، همان جایی که در تصویر بالا نشان داده شده است.

این یک قانون نسبتا کلی است. ممکن است اگر در عکس منظره شما، نقطه جالب خاصی خارج از خط سوم وجود داشته باشد، بخواهید اساسا این قانون را نادیده بگیرید. به هر حال اگر چنین نقطه ای در تصویر منظره شما وجود نداشته باشد، احتمالا این روش برایتان ارزشمند خواهد بود.

دوست عکاس من در ادامه استدلال پیچیده ای برای فوکوس در نقطه خط یک سوم تصویر بیان کرد که علاقه ای به تکرار آن در اینجا ندارم زیرا می ترسم بسیاری از خوانندگان خود را از دست بدهم. به هر حال، به طور کلی اگر شما در نقطه خیلی دوری از تصویر فوکوس کنید، در نهایت اشیای دور در عکس شما خوب و دقیق از آب در می آیند، اما اشیای نزدیک به طور محسوسی خارج از فوکوس خواهند بود. اگر در یک سوم پایین فوکوس کنید، این کار عمق میدان را در پیش زمینه افزایش    می دهد و از آنجا که عمق میدان بیشتر در پشت نقطه کانونی(فوکوس) گسترش می یابد تا در جلوی آن، اشیای دور نیز وضوح قابل قبولی خواهند داشت.

سلب مسئولیت: لازم است بگویم که وقتی درباره این تکنیک تحقیق می کردم، با بحث ها و مباحث فنی زیادی در باب این موضوع روبرو شدم. در حقیقت این قانون به عوامل زیادی بستگی دارد، از جمله به فاصله کانونی لنز شما، فرمت عکاسی (عمودی یا افقی)، دیافراگمی که مورد استفاده قرار می دهید و این که صحنه تا چه اندازه دورتر از شما گسترش می یابد.

به هر حال، به نظر من این تکنیک، قانون مفیدی است که خوب است آن را بدانید و عکاسی منظره را با آن شروع کنید. شاید این که دقیقا روی خط یک سوم فوکوس کنید، آن قدر ها هم مهم نباشد، نکته کلیدی این است که روی افق فوکوس نکنید، بلکه در نقطه ای نزدیک تر به خودتان، یعنی نزدیک تر به عکاس فوکوس کنید.

شاید این یکی از آن قوانین یک درصدی باشد که برای خیلی از ما تفاوت چندانی ایجاد نکند، ولی زمانی که عکس های منظره سطح بالا می گیرید، اغلب همین نکات کوچک هستند که مهم محسوب می شوند!


تهیه و ترجمه

شهرزاد رحمانی

منبع مقاله:

www.digital-photography-school.com

این مقاله را برای علاقه مندان به عکاسی به اشتراک بگذارید

۰ پاسخ به "نقطه فوکوس در عکاسی منظره کجا باید باشد"

ارسال یک پیغام

ساماندهی

logo-samandehi

درباره ما

موسسه مهرآنا تصویر ویرا | عکاسی دات نت |  با مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران دارنده مجوز نشر آنلاین می باشد.
 اطلاعات تماس  

تلفن عکاسی دات نت تهران-35متر قیطریه- خیابان روشنایی- کوچه بهرام شمالی- بن بست شقایق- پلاک1- واحد4

021-88223214     info@akasi.net

به روز باشید

  تلگرام عکاسی دات نت
اینستاگرام عکاسی دات نت