نکات عکاسی از دریا

یکی از مکان های مورد علاقه من برای عکاسی، سواحل است، به دلیل تنوع و سهولت دسترسی به آنها. نکات عکاسی از دریا را در اینجا برای گرفتن عکس های زیبا در ساحل برای شما حاضر کرده ام:

 ترکیب بندی

مانند تمامی مناظر، برای ایجاد یک عکس جالب، وجود مقداری جذابیت در پیش زمینه از اهمیت زیادی برخوردار است. یکی از روش های تامین این منظور در سواحل، جستجوی صخره ها یا ساختار های سنگی جالب و استفاده از آنها به عنوان عناصر جالب پیش زمینه است. البته نه به این صورت که فقط یک صخره پیدا کنید و آن را همین طور تصادفی به عکس تان بچسبانید. بلکه سعی کنید الگوها یا ساختارهایی بیابید که چشم بیننده را به سوی عکس هدایت کند. نقاط دید مختلف را مورد آزمایش قرار دهید، به عنوان مثال دوربین را در ارتفاع ها و زوایای متفاوت قرار دهید تا ببینید چه حالتی بهترین نتیجه را ایجاد می کند.

در زیر عکسی را مشاهده می کنید که در آن دوربین حدودا در ارتفاع سینه قرار داشته و زاویه آن به سمت پایین بوده است تا بر شکل استخر سنگی تاکید شود. اگر دوربین پایین تر از این ارتفاع قرار می گرفت، استخر سنگی در عکس تخت دیده می شد و بالاتر گرفتن دوربین، مقدار آسمانی که در عکس می گنجید را محدود می کرد.

در اینجا من تعدادی ریشه درخت قدیمی دیدم که به نظرم واقعا جالب آمد. من برای گرفتن این عکس، دوربین را پایین گرفته و بسیار به پیش زمینه نزدیک شدم و برای اگزجره کردن (بزگنمایی) ریشه درخت ها، از لنز واید استفاده کردم.

نکات عکاسی از دریا

در بعضی سواحل، چشم انداز های فوق العاده ای از بالای صخره ها دیده می شود که می توان عکس های عالی از آنها گرفت. قرار دادن ساختارهای سنگی بزرگ یا مناظر صخره ای در پیش زمینه این نوع عکس ها حقیقتا عالی جواب می دهد. تصویر زیر از بالای کلونی مرغ های ماهیخوار گرفته شده و به نظر من، گنجاندن لانه های این پرندگان بر روی صخره ها، حسی از مقیاس به عکس اضافه می کند.

Rangihaeata_6895

گاهی اوقات بهتر است موضوع را ساده برگزار کنیم. ماسه خیس انعکاس های زیبا و فوق العاده ای به وجود می آورد و هنگام جذر و مد خروجی، بهترین حالت را ایجاد می کند، زیرا رد کمتری برای نگرانی وجود دارد.

Muriwai_9208b

البته فهرست جامعی از انواع عکس هایی که می توان در کنار دریا گرفت وجود ندارد. یکی از عمده ترین دلایل علاقه من به مناظر دریایی، تنوعی است که در سواحل گوناگون دیده می شود، حتی در یک ساحل نیز در جذر و مد های مختلف تنوع وجود دارد.

نکات عکاسی از دریا

و دیگر این که از خیس شدن پاهایتان نترسید. گاهی اوقات بهترین ترکیب بندی ها آن هایی هستند که از داخل آب گرفته شده اند!

 

[divider]

دانلود فیلم آموزش عکاسی با تکنیک لانگ اکسپوژر

مجموعه فیلم آموزش عکاسی - نوردهی طولانی در روز

[divider]

سرعت شاتر

یکی از فاکتورهای مهم دیگر در عکاسی از مناظر ساحلی یا هر منظره ای که شامل آب می شود، سرعت شاتر است، چرا که این مساله اغلب تاثیر قابل توجهی بر چارچوب و دید کلی عکس شما دارد.

سرعت زیاد شاتر، حرکت را فریز کرده و بنابراین، آب را بدون هیچ گونه تاری ناشی از حرکت در عکس ثبت خواهد کرد. بسته به سرعت حرکت آب، سرعت شاتر معمولا از 20/1 ثانیه و سریع تر از آن است. این واقع بینانه ترین روش برای عکس گرفتن از آب است و عکس حاصل، آن چیزی می شود که غیرعکاس ها از چنین تصویری انتظار خواهند داشت. اما ما عکاس ها می دانیم که عکاسی فقط رئالیسم (واقع گرایی) نیست!

تصویر زیر با سرعت شاتر 50/1 ثانیه گرفته شده و همان طور که مشاهده می کنید، این سرعت برای فریز کردن حرکت آب کافی بوده است.

Muriwai_9327

سرعت های شاتر کمتر، آب را به درجات مختلف تار خواهد کرد. باز هم بستگی به سرعت حرکت آب دارد، اما من دریافته ام که سرعت های شاتر حدود 2/1 ثانیه، مقداری تاری حرکت ایجاد خواهد کرد، در عین حال که میزان معقولی از جزییات آب هم حفظ می شود.

این تصویر با سرعت شاتر 3/1 ثانیه گرفته شده و برخورد آب به صخره ها را در عین ایجاد قدری تاری حرکت، ثبت کرده است.

Rangitoto_1528b

هنگامی که سرعت شاتر حدود 1 ثانیه باشد، در آب افکت مه آلود/ شیری به وجود می آید که نسبتا محبوب است. گرچه بعضی از مردم این افکت را دوست ندارند، من علاقمندم در عکس هایم از آن استفاده کنم. عکس زیر با سرعت شاتر 4 ثانیه گرفته شده است.

HalfMoonBay_4109

سرعت شاتری که انتخاب می کنید، معمولا به ترجیحات شخصی خودتان بستگی دارد. گاهی اوقات این سرعت توسط نور تعیین می شود (برای مثال، پیش از طلوع یا پس از غروب آفتاب، نور برای استفاده از سرعت شاتر بالا، خیلی کم است.) اما اغلب بستگی به این دارد که شما بخواهید عکس تان چگونه به نظر برسد. به نظر من در این مورد بحث آزمون و خطا هم مطرح است، بنابراین از تجربه کردن و آزمایش کردن نترسید.

 

فیلترها

دو نوع فیلتری که معمولا برای عکاسی از مناظر دریایی استفاده می شود، فیلترهای تراکم خنثی درجه بندی شده (GND) و فیلترهای تراکم خنثی (ND) می باشد. فیلتر های GND زمانی استفاده می شوند که  که محدوده دینامیک (پویای) صحنه برای سنسور (حسگر) دوربین بیش از حد زیاد باشد. این حالت اغلب هنگام طلوع یا غروب آفتاب که آسمان از پیش زمینه بسیار روشن تر است رخ می دهد. یک فیلتر GND در یک سر خود تیره و در انتهای دیگر روشن است و در میان این دو یک گذار تدریجی از تیره به روشن وجود دارد. انتهای تیره روی قسمت روشن تر صحنه (مثلا آسمان) قرار می گیرد به طوری که نوردهی با قسمت تیره تر (مثلا پیش زمینه) متعادل شود.

یک روش دیگر به جای استفاده از فیلتر GND ، این است که تصاویری با نوردهی های متعدد بگیریم و سپس در پردازش های بعدی آنها را با هم ترکیب کنیم، اما من ترجیح می دهم که در صورت امکان، یک تصویر بگیرم.

فیلترهای ND برای کاهش میزان نوری که به حسگر دوربین برخورد می کند به کار می روند. زمانی که می خواهید از سرعت شاتری طولانی تر از آنچه نور موجود طلب می کند استفاده کنید، این فیلتر ها مفید واقع می شوند. فیلترهای ND با قدرت های متفاوت در دسترس هستند، فیلتر های حدود 3 استاپ (که نور را به میزان 8 برابر کاهش می دهند) رایج تر هستند، اما فیلتر های 10 استاپ (که نور را 1024 برابر کاهش می دهند) هم وجود دارند.

تصویر زیر با استفاده از یک فیلتر ND 10 استاپ گرفته شده است. خورشید در حال بالا آمدن از افق بود بنابراین شرایط کاملا روشن بود، اما استفاده از فیلتر به من اجازه داد که سرعت شاتر را به 60 ثانیه برسانم.

Rangitoto_5674_2

 


منبع مقاله:

www.digital-photography-school.com

۰ پاسخ به "نکات عکاسی از دریا"

ارسال یک پیغام

ساماندهی

logo-samandehi

درباره ما

موسسه مهرآنا تصویر ویرا | عکاسی دات نت |  با مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران دارنده مجوز نشر آنلاین می باشد.
 اطلاعات تماس  

تلفن عکاسی دات نت تهران-35متر قیطریه- خیابان روشنایی- کوچه بهرام شمالی- بن بست شقایق- پلاک1- واحد4

021-88223214     info@akasi.net

به روز باشید

  تلگرام عکاسی دات نت
اینستاگرام عکاسی دات نت