
به تازگی یک دوربین خریده اید و به دلیل محدودیت بودجه خود، در نظر دارید لنز دست دوم برایش خریداری کنید. نترسید، تمام اجناس دست دوم وضعیت بدی ندارند. این ها تعدادی از نکاتی هستند که هنگام خرید لنزدست دوم، باید به آن ها توجه کنید:
1) یک فروشنده یا نمایندگی معتبر پیدا کنید
- اگر به فروشنده اطمینان ندارید، تا حد امکان از خرید به صورت سفارشی و از راه دور خودداری کنید. بهتر است کالا را شخصا ببینید و تست کنید تا بعدا از خرید خود مایوس نشوید.
2) اطلاعات کالا را مطالعه کنید
- بسیاری از خریدهای ناموفق زمانی رخ می دهند که ما جزییات واقعی کالا را که بر روی اینترنت قرار گرفته است، به خوبی مطالعه نمی کنیم. حتما از آگهی مورد نظر، یک کپی بر روی یک برگ کاغذ تهیه کنید یا تصویر آن را در گوشی خود ذخیره کنید تا در آینده بتوانید به آن مراجعه نمایید.
3) بسته کالا را برای اجزای دیگر یا لوازم رایگان مورد بررسی قرار دهید
- بررسی کنید که کالاهایی که به شما ارائه شده یا به دستتان رسیده است، با آنچه در آگهی دیده بودید مطابقت دارد یا خیر.
- مجددا چک کنید که شرایط و وضعیت کالایی که دریافت کرده اید، با آن چه در آگهی ذکر شده بود، یکسان باشد.
- چنانچه شخصا با فروشنده ملاقات کردید، کپی آگهی که در اختیار دارید را بیرون آورده و مشخصات ذکر شده در آن را با کالای واقعی مقایسه نمایید.
4) شرایط فیزیکی کالا را بررسی نمایید
هنگام بررسی کالا، به دنبال موارد زیر باشید:
– خراش بر روی شیشه
- اجزای جلویی و پشتی لنز را بررسی کنید. بهتر است در اتاق پرنوری باشید تا بهتر بتوانید شیشه را ببینید.
– خراش بر روی لوله لنز
- مراقب جای ضربه، تورفتگی یا خراش های عمیق باشید. اگر بر روی لنز تو رفتگی وجود دارد، احتمال دارد بارها به زمین خورده باشد.
– هرگونه صدای غیر ضروری از لنز
- هنگام تکان دادن لنز، نباید هیچ نوع صدایی از آن ایجاد شود.
- اگر صدایی شنیده شد، درپوش لنز را برداشته و دوباره در جای خود قرار دهید. اگر به خوبی متصل شد، آنگاه دوباره لنز را تکان دهید.
- یک علت صدا دادن لنز می تواند شل شدن حلقه های زوم (بزرگنمایی) و فوکوس (تمرکز) باشد. همچنین ممکن است در وضعیت داخلی لنز اشکالی وجود داشته باشد.
– خزش لنز یا خزش لوله (برای زوم)
- اگر لنز زوم (بزرگنمایی) خریداری میکنید، حلقه زوم را کامل بچرخانید تا جایی که لوله تا آخرین حد خود افزایش طول پیدا کند. سپس لنز را از سمت درپوش عقب، روی یک سطح صاف قرار دهید. حال صبر کنید تا ببینید آیا لوله به سمت پایین میخزد یا نه. این مشکل رایج لنزهای بزرگنمایی است که زوم داخلی آن ها کار نمی کند.
-قارچ
- قارچ در نتیجه نفوذ رطوبت به لنز در دراز مدت ایجاد می شود. این پدیده روی لنز به شکل کریستال های یخی کوچک یا تار عنکبوت به نظر می رسد که اگر به دست یک فرد حرفه ای تمیز نشود، در نهایت گسترش خواهد یافت.
- یک چراغ قوه کوچک همراه داشته باشید یا با فلاش دوربین گوشی خود، به سراسر لنز نور بتابانید. هر دو سمت لنز را به دقت نگاه کنید و نور را در جهت های مقابل بتابانید تا بهتر بتوانید وجود قارچ های احتمالی را تشخیص دهید.
- روش دیگر این است که لنز را به سمت یک منبع نور موجود در محل بگیرید و سپس با دقت هر دو انتهای آن را بررسی کنید.
-غبار و کدر شدگی
- برخی اجزای میانی لنز، کدر و غبار گرفته هستند.
- این مورد به ویژه در لنزهای دستی قدیمی خیلی رایج است، که به این معنی است که اجزای شیشه ای نیازمند تعویض هستند.
5) تست عملکرد
– فوکوس خودکار
- فوکوس باید دقیق باشد. عکسبرداری با لنز در گسترده ترین دیافراگم آن به شما کمک میکند تعیین کنید که لنز به کالیبره کردن نیاز دارد یا خیر.
– حلقه فوکوس دستی
- حلقه باید به نرمی چرخش کند، اما شل نباشد.
– حلقه دیافراگم (برای لنزهای دستی)
- حلقه دیافراگم را بچرخانید و ببینید که آیا تیغه های دیافراگم پاسخ میدهند یا خیر. لنز های قدیمی تر باید یک صدای کلیک رضایت بخش در هنگام چرخش داشته باشند.
– تیغه های دیافراگم
- تیغه ها باید دارای کارکرد خوب، تمیز و عاری از لکه های چربی و روغن باشند.
– کیفیت تصویر
- این مورد باید هم در حالت فوکوس خودکار و هم فوکوس دستی در دوربین شما تست شود. به این وسیله، هر نوع مشکل در کالیبراسیون در حالت فوکوس خودکار شناسایی می شود و در حالت فوکوس دستی، عدم برخورداری تصویر از کنتراست و وضوح مناسب ، مربوط به وجود اشکال در اجزای شیشه ای لنز است.
– ثابت کننده تصویر/ کاهش لرزش/ مکانیسم تثبیت اوپتیکال (نوری)
- برای بررسی مکانیسم تثبیت، به سوییچی که برچسب IS/ VR/ OS را بر خود دارد، تلنگر بزنید و سپس دکمه شاتر دوربین خود را به صورت نیمه فشار دهید. در این حالت باید حرکت موتور درون لنز را احساس کنید. اکنون باید گوش خود را برای شنیدن هر نوع صدای غیر طبیعی تیز کنید.
- دوربین خود را در حالت نمایش زنده (اگر چنین امکانی دارد) یا ویدئو قرار دهید، سپس به آرامی لنز را که به دوربین متصل است، تکان بدهید. در حین تکان دادن دوربین، دکمه شاتر را به صورت نیمه فشار دهید تا ببینید آیا مکانیسم تثبیت در زمان واقعی کار می کند یا نه.
– سوییچ ها
- سوییچ های فوکوس خودکار و دستی
- سوییچ های ثابت کردن تصویر
- سوییچ های محدودکننده فوکوس
- همه سوییچ ها باید به درستی کار کنند. آن ها را روشن و خاموش کنید و ببینید که آیا این کار بر لنزها تاثیری دارد یا خیر.
- سوییچ ها نباید بیش از حد سفت یا شل باشند.
6) درباره ضمانت نامه و سابقه تعمیر لنز پرس و جو کنید
- از فروشنده بپرسید که آیا پیش از فروش لنز، نقصی در آن وجود داشته یا نه.
- به دنبال نشانه های تعمیر بگردید، مثل پیچهایی که خوب بسته نشده اند یا خش های تصادفی که ممکن است در نتیجه استفاده از ابزار نامناسب ایجاد شده باشد و چیزهای دیگری از این دست.
7) تاریخ خرید لنز را بپرسید و مدارک خرید را مشاهده کنید
- از فروشنده بپرسید که لنز چقدر عمر دارد و اگر هنوز رسید آن را دارد، آن را برای مراجعات بعدی از او درخواست کنید. ممکن است دریابید که لنز هنوز ضمانت نامه محلی دارد.
8) قیمتی که به شما داده می شود را با قیمت فروشنده های دیگر مقایسه کنید
- به صفحات دیگر فروشندگان سر بزنید و جزییاتی که در بالا به آن اشاره شد را در آگهی های آنها با هم مقایسه کنید. ممکن است مورد بهتری از نظر شما دور مانده باشد، حتی اگر تفاوت قیمت ناچیز و در حد چند دلار باشد. مسلما نمیخواهید بعدا از خرید خود پشیمان شوید چون مورد بهتری وجود داشته که در ابتدا آن را ندیده بودید.
تهیه و ترجمه برای سایت عکاسی دات نت
شهرزاد رحمانی
منبع مقاله:
www.digital-photography-school.com
این مقاله را برای علاقه مندان به عکاسی به اشتراک بگذارید
۰ پاسخ به "هشت مورد که هنگام خرید لنز دست دوم باید مراقب آن بود"