
بعد از بازگشت از آخرین سفرم به خارج از کشور، دو ایمیل از دو نفر از مسافران توری که به مدت دو هفته همراه با آن ترکیه را گشته بودم، دریافت کردم. هر دو ایمیل حاوی تعدادی از بهترین عکس هایی بود که آن دو دوست همسفرم گرفته بودند. بسیاری از عکس هایی که هر کدام از آنها گرفته بودند، در مکان های مشابه برداشته شده بودند (عمدتا عکاسی منظره). مقایسه عکس های آن دو برایم بسیار جالب بود، زیرا با وجود این که در مکان های مشابه گرفته شده بودند، بسیاری از آنها به طور چشمگیری از نظر کیفیت با هم تفاوت داشتند. یکی از آن دو نفر به طور مستمر عکس های بهتری گرفته بود و یکی از دلایلش این بود که او به وضوح به پیش زمینه های عکس هایش فکر کرده و از آنها برای افزودن عمق به عکس هایش استفاده کرده بود. با دیدن عکس های او این حس به شما دست می داد که درست در خود صحنه ایستاده اید. پیش زمینه ها به عکس زمینه، پرسپکتیو و جذابیت اضافه کرده بودند.
از سوی دیگر، تقریبا روشن بود که دوست دیگرم در عکس هایش به پیش زمینه کمتر فکر کرده بود، شاید هم اصلا به این موضوع توجهی نکرده بود. در نتیجه عکس هایش یک بعدی از آب درآمده بودند و یک چیزی کم داشتند.
پیش از این به عواملی که در مورد پس زمینه عکس باید به آنها فکر شود، پرداخته ام و اکنون می خواهم نکاتی را در رابطه با پیش زمینه ها مطرح کنم.:
1) قبل از فشار دادن شاتر، پیش زمینه عکستان را چک کنید
بسیار خوب، این همان نکته ای است که در مقاله مربوط به پس زمینه مطرح کردم، اما آن را در اینجا هم استفاده می کنم ( قول می دهم که بقیه نکات این پست توصیه های منحصر به فرد تری باشند). همیشه پیش از این که دکمه شاتر را فشار دهید، چشمان خود را در سراسر منظره یاب (همه آن) به حرکت درآورید. بررسی کنید که المان های مزاحم و منحرف کننده در پیش زمینه وجود نداشته باشد، اما علاوه بر آن، کمی دوربین را در اطراف حرکت دهید تا ببینید چیزی در پیش زمینه شما وجود دارد که بتواند به عکس چیزی بیفزاید و از چشمتان دور مانده باشد.
این را بدانید که پیش زمینه های خوب، اتفاقی به دست نمی آیند. گاهی اوقات لازم است به دنبال آنها بگردید و کاری کنید که اتفاق بیفتند.
2) از پایین عکس بگیرید
یکی از راهکار هایی که بسیاری از عکاسان منظره برای تاکید بر پیش زمینه هایشان از آن استفاده می کنند، این است که عکس را از ارتفاع پایین تری می گیرند. دولا شوید یا سه پایه خود را پایین تر بیاورید، خواهید دید که با این کار، پرسپکتیو عکس های شما می تواند به طور چشمگیری تغییر کند.
3) خط افق را در عکس خود بالاتر قرار دهید
وقتی شما موقعیت افق را تغییر می دهید،به طور مشابه تاثیر پیش زمینه بر عکس نیز دستخوش تغییر می شود. بیشتر مردم به طور طبیعی افق را در وسط فریم قرار می دهند، اما همان طور که قبلا در این باره بحث کردیم، قرار دادن افق در یکی از خطوط افقی یک سوم نتیجه بهتری به دست می دهد. اگر افق روی خط یک سوم پایین قرار گیرد، در عکس بیشتر بر آسمان تاکید می شود، اما اگر آن را در خط یک سوم بالا قرار دهید، بر پیش زمینه تاکید خواهید کرد. مسلما هر دو روش موثر است، بستگی به این دارد که در آسمان و پیش زمینه عکس چه می گذرد. اما اگر پیش زمینه جالبی دارید، به طور کلی افق بالاتر برای عکس شما مطلوب تر است.
4) از خطوط ترکیب بندی استفاده کنید
یک راهکار بسیار موثر دیگر در مورد پیش زمینه ها، جستجوی خطوط هدایتگری است که چشم بیننده را به سمت تصویر شما بکشد. این خطوط اغلب عمودی و گاهی با جهت مورب هستند.
خطوط هدایتگر ممکن است واقعا خط باشند، اما علاوه بر آن می توانند اشیا، الگو ها یا اشکالی باشند که جریانی را از لبه پایین تصویر تا قسمت اصلی قاب تصویر به وجود می آورند.
5) دیافراگم
بسته به نوع عکس و نوع افکتی که مورد نظر شماست، احتمال دارد بخواهید از دیافراگمی کوچک (با شماره بزرگتر) استفاده کنید تا عمق میدان زیادی به دست آورید. با این کار تصویر تا جای ممکن از پیش زمینه تا پس زمینه در فوکوس قرار می گیرد.
تهیه و ترجمه
شهرزاد رحمانی
منبع مقاله:
۰ پاسخ به "پیش زمینه در عکاسی منظره"